Mart Geldi Kazma Kürek Yaktı

Bu arıcılık hobisine başlayalıdan beri her halde onlarla yatıp kalkıyorum demem gerek. Bir hobi bu kadar insanı etkiliyebilir.
Onların uçuşlarını seyretmek ve arada onlar tarafından sokulmak mutluluk veriyor.

9 Mayıs 2011 Pazartesi

08 Mayıs


    Kontrollerim sonucu 3 kovanın oğula meylettiğini fark ettim kovan içinde 18 yumurtalı çıta mevcut olduğu için iki kovanı üçe bölmeyi, bir kovanı ikiye bölmeyi uygun buldum bakalım nasıl sonuç verecek, ana arı gözlerini iyi takip etmem gerekiyor inşallah havalar müsait olur vede izin alabilirsek bakacağız duruma, böldüğüm kovanların birde fazladan ana çıkarıp küçük oğullar çıkarmasını istemem.


    Sonumuz hayırlı olur inşallah üçüncü katları attığım kovanlarda oğul meyli gözükmüyor fakat yinede çok dikkatli olmam lazım her an oğula meyledebilirler. Eğer bala çalıştırabilirsem iyi bal alırız yok oğula meylederlerse yapacak fazla bir seçenek gözükmüyor. Elimizden geleni yaptık villaya çevirdik kovanı yerimiz dar derlersede alırız inşallah ifadelerini.


   Balmumlarını peteklere yapıştırdık, kolay oluyor fakat durum nasıl olacak göreceğiz.



    Bizim Sarı dinleniyor kerata bir ara bizi korkuttu ortadan kaybolunca yatmış kerata otların içine hiç ses çıkarmıyor, uykusuda derinmiş keratanın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder