Mart Geldi Kazma Kürek Yaktı

Bu arıcılık hobisine başlayalıdan beri her halde onlarla yatıp kalkıyorum demem gerek. Bir hobi bu kadar insanı etkiliyebilir.
Onların uçuşlarını seyretmek ve arada onlar tarafından sokulmak mutluluk veriyor.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

24 Mayıs

    Hayırlısıyla yeni 2012 model ana arılarımızı yumurtlattık kızlarımız çiftleşip geldiklerinde yumurtladıklarını görmek insanı çok mutlu ediyor. Helede larva transferi ile yaptıktan sonra bir başka çünkü sizinde bir katkınız olduğunu düşünüyorsunuz. Çıkan ananın sizin seçiminiz olan bir larvadan çıkmış olması onun vücudunda bulunan renk çizgilerinin şekillerinin farklılığı daha çok ilginizi çekiyor. Transfer kolay fakat süreci zor bir süreç helede çalışan insanların bu süreci dikkatli takip etmesi daha zor. İşten çıkıp nasıl olduğunu ve o gün için neler yapmanız gerektiğini gözlemleyerek yeni durumları update etmek zorlu bir durum.
   Arıların durumu gayet iyi diğer arıcılara sorduğumda bana 7-8 çıtada olduğunu söylüyorlar maşaallah bizimkiler iyi yeni böldüğüm arılarında gelişimini sağlayacak durumdalar ve bunlardan alacağım pupalı çıtalarla  bal sezonuna yetişecekler diye düşünüyorum. Bakalım görelim nasıl olacak.
    Bal depolama başlamış kapı önünde pervane yapan arılardan anlaşılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder